UCLA CHILDCARE

UCLA CHILDCARE CENTER

AB design studio collaborated with Bright Horizons Family Solutions to create a cohesive environment for children that would nurture cognitive skills in early stages of life. The project, designed for the University of California at Los Angeles (UCLA) to accommodate 220 children, called for an adaptive reuse of an existing retail space into a commercial childcare center on the third floor of a three-story shopping complex. 

The building was renovated to create classrooms, teachers’ offices, and a reception area. With 18,131 square feet of interior space, the child care center’s environment was designed to be ideal for children’s hypersensitive perceptive abilities. The building was renovated to create classrooms, teachers’ offices, and a reception area.

Given the urgent need and lack of suitable on-campus space, UCLA and AB design studio worked together to convert the Westwood Marketplace shopping center—the former site of a Longs Drugs store and the historic Bullock's Tea Room—into the final project. 
 
LOT SIZE 133,300 sf
PROJECT SIZE 34,130 sf
LOCATION Westwood, CA
PRINCIPAL Clay Aurell, AIA
PROJECT  MANAGER Anthon Ellis | Denise Rocha
DESIGN TEAM Josh Blumer, AIA | Joel Herrera | Aramis Arciga | William Reid
GENERAL CONTRACTOR TIS Construction
MEP Simon Wong & Associates
STRUCTURAL ENGINEER Grimm & Chen
PHOTOGRAPHER  Ciro Coelho

 

INSPIRE | CREATE | IMPACT