AB Design Studio

Typologies

CONTAINER PAVILION AT INTERSECT

CONTAINER PAVILION AT INTERSECT
Design Challenge

How did the architects create a vibrant and captivating social hub out of an otherwise uninviting space within an office campus?

Design Solution

AB design studio created an aesthetically enticing amenity space for a workforce residing in the redeveloped business park by utilizing three 8’x8’x40’ shipping containers. The architects drew inspiration from the gritty hardscape and landscape of New York City’s High Line to create a distinct sense of industrial urbanity in an otherwise suburban community. The space appeals to potential visitors, and offers a captivating destination encouraging employees to remain within the campus.

While working closely with the developer, landscape architect, and the campus’ executive architects, AB design studio identified a radical sculptural design that stretched the limits of possibilities for shipping containers. The design also inspires chance interactions among strangers, creating rapport among employees, while outdoor areas provide a respite from the tedium of desk work.

Project Data

LOT SIZE
24,000 sf
PROJECT SIZE
1,600 sf
LOCATION
Irvine, CA
CONSTRUCTION COST
$600,000
PRINCIPAL
Josh Blumer, AIA
PROJECT MANAGER
Aramis Arciga
DESIGN TEAM
Josh Blumer, AIA | Clay Aurell, AIA | Aramis Arciga | Sam Jamaat | Paul Rupp
GENERAL CONTRACTOR
COR 10 Studios
LANDSCAPE ARCHITECT
Land Lab Landscape Architects